Van barbecue en Bob Schieffer naar zumba en...

Door: Marieke

Blijf op de hoogte en volg Marieke

01 Oktober 2010 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Het is bijna twee weken geleden dat ik voor het laatst een blog heb gepost, dus jullie zijn vast allemaal razend benieuwd naar wat ik deze week heb uitgevreten (ahem).

Vorige week zaterdag waren we op een typische Amerikaanse barbecue in Arlington (voorstadje van DC). Je mocht zelf kiezen wat je meenam, als het maar vlees of alcohol was. Zo'n American Style-barbecue verschilt niet eens zoveel van die van ons, alleen gooien ze daar hele steaks en corn (mais) op de grill.

Maandag is de dag van mijn Communications & New Media-seminar. Deze week stond die in het teken van CBS en dan in het bijzonder van Bob Schieffer, die ons een lezing over politiek en de media kwam geven. Voor diegene die Bob niet kennen: hij presenteert sinds eeeeeeuwen (geen grapje, de beste man is al 73) het succesvolle Face the Nation.

Voor een ervaren anchorman vond ik zijn lecture behoorlijk slaapverwekkend als ik eerlijk ben - misschien omdat de autocue ontbrak? Hoewel zich nog wel een grappige situatie voordeed tijdens het vragenrondje. Na een stuk of vier vragen van de voorste rij (alleen jongens) stond een Graduate Student van het Applied Politics-programma op, liep naar de microfoon en stelde haar vraag. Of nou... haar - dat was niet meteen geheel duidelijk, aangezien het om een nogal mannelijk uitziend type met een opvallend zware stem ging.

Bob Schieffer had zelf blijkbaar ook geen idee, want nadat hij beleefd de vraag had beantwoord, zei hij: "Can we now perhaps go to some lady questions?" Bleek later dat de vragensteller in broekpak toch echt een vrouw was. Aiii...

Verder ben ik deze week naast mijn stage (wordt saai verhaal, ik weet het) bezig geweest met het researchen en schrijven van mijn 5-page news feature over... zumba (ja, de titel van deze blog gaf het al weg, he?). Voor dit verhaal moeten minimaal vijf bronnen worden geïnterviewd en, indien relevant, geciteerd in het artikel.

Ik had bewust gekozen voor dit laagdrempelige onderwerp en niet voor, zeg, de onderdrukking van de Russische media door het Kremlin, omdat ik wist dat het vinden van goede bronnen als student (lees: je verhaal wordt hoogst waarschijnlijk niet gepubliceerd) niet makkelijk is.

Met als resultaat dat ik bijna al mijn benodigde quotes op een rijtje heb (thanks again Leila! :) ), een zumba-lesje heb gevolgd en dus dit weekend het verhaal kan gaan schrijven, terwijl veel mijn klasgenoten nog steeds bezig zijn om interviews met de juiste kandidaten te regelen. Tsja... Zullen we dat maar op een kwestie van ervaring houden? Een meer "earth-shattering"-onderwerp zoals de achterliggende boodschap van de moord op de Russische journaliste Anna Politkovskaya bewaar ik wel voor een paper in Media & Ethics-class.

MariekeXx

• 02 Oktober 2010 - 10:22

Fritzl:

Slimme meid
    Nou de NOS nog.

• 02 Oktober 2010 - 10:59

Marieke:

You rock! Die Russen mogen straks wel oppassen ;-)

• 03 Oktober 2010 - 10:35

Michiel:

Coole shit! Hotel Lombardy is geboekt overigens... XXXX

• 03 Oktober 2010 - 13:29

Céline:

Jij bent nu deskundige: is zumba iets voor mij? Moet hoognodig weer iets aan sport gaan doen namelijk...klink al na twee trappen als een opstijgende luchtballon :)

• 03 Oktober 2010 - 15:46

Marieke Leijnen:

@ Céline

Nou, de instructeur zegt dat je tijdens de les zowaar vergeet op de klok te kijken om te zien 'hoe lang je nog moet', maarre... Ik doe dat nog steeds zodra ik een beetje moe word, sorry ;)

Maar ik moet zeggen dat het wel leuk is - dansen op salsa, merengue en hiphop/dance-muziek is een stuk leuker dan... zeg - buikspieroefeningen op een yogamat.

Ik ben gisterenochtend weer gegaan en overweeg serieus om dit 2 a 3x per week te gaan doen na mijn stage. Beetje die vastgelopen spieren weer losschudden, zal ik maar zeggen.

Maar probeer het eens (en neem een vriendin mee, dan is het sowieso al grappiger) zou ik zeggen. Ben benieuwd wat je ervan vindt!

Oh, en cool dat jullie naar het Lombary gaan - officieel in de allerleukste area van DC!!