I Have A Dream
Door: Marieke
Blijf op de hoogte en volg Marieke
28 Augustus 2010 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Een bataljon van conservatieve sprekers (o.a. Sarah Palin, Glenn 'Fox News' Beck) sprak de 200.000 bezoekers rondom de reflecting pool toe en riep de natie op het goede voorbeeld van de founding fathers te volgen. Met name in de speech van Beck lag de nadruk op religie. Voor Europese buitenstaanders als ik en Anaelle (beiden overtuigd atheist, maar sssst!) was het een bijzondere ervaring. Ik heb persoonlijk weinig op met patriottisme, maar moet het Beck & co nageven: zij (of hun tekstschrijvers natuurlijk) weten hoe ze een menigte kunnen opzwepen. De 'Hell yeah!'s' en 'God bless America's!' klonken vol overtuiging na iedere rake oneliner.
Ik moet bekennen dat de meesten van onze groep zich wel eens fitter hebben gevoeld, want het verjaardagsfeestje van huisgenootje Katie ging gisteren in Adams Morgan door tot in de vroege uurtjes en was heel gezellig. De foto's hieronder spreken voor zich, zal ik maar zeggen. Vrijdag is onze wekelijkse stap-avond, omdat we de rest van de week hard aan het studeren of werken zijn. Het is dus echt niet zo dat we hier iedere avond in de lampen hangen, just saying!
Enfin, de Rally begon al om 10 uur 's ochtends en niet iedereen in huize 305 Massachusetts Ave. had er toen al de kracht voor om op te staan. Onze groep was praktisch gehalveerd toen we de metro naar het Smithsonian pakten. Dave en Greg, de enige twee jongens die zich net als wij uit bed hadden gehesen, raakten we ergens rond Washington Monument al kwijt.
Wij worstelden ons vervolgens toch maar door de mensenmassa naar een plekje aan de rand van de reflecting pool. Sarah Palin hadden we net gemist, maar Glenn Beck was op zijn zachtst gezegd interessant om een keer 'live' mee te maken. Ik weet niet of jullie bekend zijn met deze Fox News-Coryfee, maar typ maar eens 'Glenn Beck rant' in op YouTube, dan heb je een globaal idee van hoe deze man zich kan opwinden.
Verder is deze week relatief rustig verlopen. Leuk om te vertellen misschien is dat ik deze week 3 interviews heb gehad en alledrie de bedrijven mij willen hebben. Maar zoals het er nu naar uitziet gaat het toch die ene stage worden die ik écht graag wil doen: Slate.com. Hopelijk kan ik mijn supervisor dinsdag of woensdag persoonlijk ontmoeten en er duidelijke afspraken over maken. Als Slate toch niet doorgaat, heb ik nog een 2e en 3e keus staan, maar voorlopig heb ik mijn hoop gevestigd op dit (liberaal getinte!) webmagazine en ga ik schrijven over vrouwenzaken.
Zodra ik het zeker weet, laat ik het julie weten. Maar duimen jullie in de tussentijd nog even met me mee?
MariekeXx
P.S. Als mijn taalgebruik in deze blog niet helemaal optimaal is... Excuses! Maar de combinatie van lichte moeheid en het feit dat het steeds moeilijker wordt om schrijvend op de juiste Nederlandse woorden te komen, maakt dat ik een taalfoutje hier en daar niet kan voorkomen. Sorry!
29 Augustus 2010 - 07:49
Je Tante:
Dag Marieke,
Erg leuk om je foto's te zien! Het herinnerde ons aan ons verblijf in Washinton; ik weet nog dat ik die gebouwen zo indrukwekkend vond. Het ziet er verder allemaal heel gezellig uit, maar zoals je al schrijft: het is vast niet allemaal feesten en beesten daar. Hopelijk vind je snel je stage en het blad Slate klinkt prima; ik ga zeker op de site kijken.
Deze week ben ik ook weer begonnen, met frisse tegenzin, zoals men dat bestempelt; Arno begint volgende week. We hebben wel twee dagen Marit te logeren gehad
-een cadeautje, hoor!-: haar ouders waren naar Rome, op zoek naar de zon, die Nederland op dit moment links laat liggen.
Geniet maar lekker van je avontuur; wij blijven je uiteraard volgen!
Groetjes, ook van je oom,
Je tante
29 Augustus 2010 - 09:40
De Papa:
Het gaat goed met je, hè? Ik kon met de beste wil v.d. wereld geen taalfout ontdekken. Zinloos correctiewerk dus. XXX -
29 Augustus 2010 - 11:32
Annemiek:
Ha Marieke,
De bijeenkomst met Beck en Palin etc werd bij ons in het 8 uur-journaal uitgezonden. Ik heb je niet gezien ;)
Cheerio! -
29 Augustus 2010 - 12:03
Nicole:
Leuke foto's, Marieke en lekker jullie in shirtjes met korte mouwen te zien. Bij ons komt de regen als een douche naar beneden.
Succes met je gesprekken met Slate. Laat maar weten als alles rond is.
Heb je nog iets gehoord van de NOS?
Jemoe. -
29 Augustus 2010 - 14:53
Marieke:
@ tante Monique
Die gebouwen blijven inderdaad indrukwekkend pm te zien. Misschien dat ik vandaag tussen het studeren door nog naar een museum ga (ik heb er nog een hoop te gaan), maar dat weet k nog niet zeker.
Kan me voorstellen dat de start van een nieuw schooljaar even doorbijten is. En dan is het ook nog zo'n pokkenweer - gelukkig laat Marit de zon binnenshuis altijd schijnen, nietwaar?
@ de papa
Niet? Dat scheelt dan weer, haha/
@ Annemiek
Heh, das balen. En wij maar denken dat de camera's ons wel wisten te vinden tussen die andere 292.000 mensen.
@ Nicole
Nee, nog niets van NOS gehoord, maar het duurde vorige keer ook een week of twee voor ik antwoord kreeg van die correspondent, dus ik wacht nog maar even rustig af. Daar stage lopen gaat toch niet lukken, want de uiterste startdatum is volgende week maandag, helaas... -
29 Augustus 2010 - 19:03
Mo Roering:
Grappig, hier werd het in het nieuws echt als anti-Obama bijeenkomst gebracht en neeeeeee het was echt niet met opzet dat ze de dag van M.L. King's speech hadden gebruikt hiervoor. Lijkt me heel bizar om tussen 200.000 conservatieve Amerikanen te staan....
Succes met het uitzoeken van je stage (wat een luxe:), komt wel goed! -
30 Augustus 2010 - 17:36
Michiel:
Mooie verhalen, zussie! Keep it coming. Als jij moeilijker Nederlands kan schrijven, schrijf ik gewoon Amerikaans terug! Hell yeah!!
Leuk om te lezen dat het goed gaat. Als het hier zo door gaat ligt de helft van NL als je terugkomt onder de zeespiegel. Gelukkig heb ik een bovenwoning!! ;)
Verder alles goed hier, zijn langzaam hotels etc aan het uitzoeken voor december....
Dikke zoen and a big hug!
Your Big Bro'. -
30 Augustus 2010 - 21:53
Desi:
hoi marieke,
interessant om zo'n volksmenner als Beck aan het werk te kunnen zien, verschrikkelijk hoe hij Obama probeert te demoniseren.
En: fantastisch dat het lijkt te gaan lukken bij Slate!!! we duimen. Keep your slate clean, zou ik zeggen...