Scavenger Hunt

Door: Marieke

Blijf op de hoogte en volg Marieke

21 Augustus 2010 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Time flies! Ben hier nu alweer bijna een week en er is zoveel gebeurd dat ik dat hier onmogelijk kan vertellen. Maar ga het toch proberen!

Ik ben nog steeds druk op zoek naar een stageplaats, zoals de meeste studenten in het programma. Een bedrijf dat ik heel leuk vind (was verantwoordelijk voor de online campagne van Obama) en drie metrostations bij mijn huis vandaan zit, had ik vanuit NL al een brief geschreven. Maar niks op gehoord, wat hier normaal schijnt te zijn. Follow up-call is het sleutelwoord. Beetje jammer alleen dat ik niet langs het antwoordapparaat kwam. Waarop mijn professor vrolijk zei: waarom ga je niet persoonlijk langs om je cv af te leveren?

Dan bedoel ik dus: onaangekondigd daar in de lobby gaan zitten en iemand van het bedrijf overvallen. Zoiets zou ik in Nederland niet snel doen, maar ja, ben nu in de USA... Vrijdag na mijn college naar downtown Washington gegaan (bedrijf zit vlakbij de white house) en daar in de lobby gaan zitten. De receptioniste was heel aardig en vond het geen probleem, de vrouw die ik overviel van het bedrijf zelf die ik overviel was iets minder enthousiast. Ze zette me neer in de reception area met een kort "Just wait here."

Heb me nog nooit zo opgelaten gevoeld. Maar goed, een minuut later kwam er een gast om de hoek die me wel een pre-interview on the spot wilde geven. Slik. Dat was even improviseren, maar het gesprek ging beter dan ik had verwacht. Eenmaal thuis meteen een follow up-mail gestuurd en ik kreeg niet veel later een reply. Hij gaat mijn cv en cover letter aan zijn collega's laten zien en wie weet nodigen ze me uit voor een officieel interview. Fingers crossed, zullen we maar zeggen.

Vandaag (zaterdag) hadden we een soort scavenger hunt met de internationale studenten, waardoor we nu al best veel van DC hebben gezien. Maar zwaar was het wel. Niet alleen door het bloedhete weer (ja ja, blijf erover zeuren, sorry!), maar ook omdat we vanaf 11 tot 6 bezig zijn geweest (zonder eetpauze).

En ok.... Ook omdat Anaelle (Frans huisgenootje met wie ik het goed kan vinden) gisteren tot 3am in een club in Dupont Circle zijn blijven hangen. Was dus een pittige tocht, maar de groep was leuk en de opdrachten - denk aan: maak groepsfoto's met zakenman in pak of maak een menselijke pyramide - en quizvragen over DC interessant.

Deze foto's moeten we nog uitwisselen en ik zal ze later hier plaatsen. Maar heb hieronder (mogen er 10 zijn jammer genoeg) al wat pics gepost. We hebben niet gewonnen (6e van de 12 groepen), maar aangezien we toch al niet zo fanatiek waren, waren we eigenlijk best tevreden over onszelf.

Heb gedurende de dag ongeveer een kilometer of 12 afgelegd (wie ooit nog zegt dat Amerikanen niet bewegen moet eens naar DC komen) en heb the Mall, Witte Huis, 2 musea en de dierentuin gezien. Waar we helaas geen van de dieren op de lijst (olifant, cheetahs) hebben kunnen vastleggen. Zie, zelfs die beesten vinden het te warm om buiten te staan!

Het enige dier op de lijst dat we wel te pakken kregen, was de panda. Alhoewel... Zijn kont dan, want het arme beest lag voor pampus in zijn hok. Ik ga zeker nog eens terug naar the Zoo, want de toegang is - zoals de meeste bezienswaardigheden hier in DC - gratis.

Morgen moet ik nog 2 opdrachten voor school schrijven en ga ik me goed voorbereiden op de internship bazaar van maandagochtend.

Ga nu nog een drankje doen in de bar op de hoek van de straat.

See ya! Of zoals ze hier sms'en XoXo! (Zolang ik de "I was like" and "Oh my God's" nog weet te beperken, zit dat wel goed, niet? ;-)

Marieke

• 22 Augustus 2010 - 07:35

Leila:

Hey leuk allemaal! welk bedrijf is dat waar je op gesprek gaat?? Hebben wij t op de uva veel over gehad die online campagne van Obama:) Hoe wast met fox afgelopen?? xx

• 22 Augustus 2010 - 10:26

Nicole:

Zo zie je maar, een brutaal mens heeft de halve wereld. Kun je zo ook niet de NOS in Washington overvallen?
    Werkt ze vandaag.
    XXX, jemoe.

• 22 Augustus 2010 - 11:00

Fritsje:

Als het daar vandaag echt 42 klein nulletje C is, zou ik ook binnen blijven en huiswerk maken. Hier is het 20 graden en regent het.
    Ben dus bezig met de voorbereidingen voor 2010/11. Dat schept een band.

Werk ze. X

• 22 Augustus 2010 - 14:36

Marieke Leijnen:

Het is en blijft stil rond Fox en heb er eerlijk gezegd ook niet zo'n meer zin om daarvoor te werken. Ik bedoel... Graag of niet, hoor. Had deze week iets moeten horen, maar nada. Ben nu dus op zoek naar iets anders. Hoest met jou?

Ik geloof dat de teller blijft steken op 35 graden vandaag en voor een opdracht zal ik toch naar buiten moeten. Maar dag zal pas later vandaag zijn, gelukkig... Doe de groeten aan Michiel en Céline als jullie er vandaag langsgaan.

• 22 Augustus 2010 - 15:38

Annemiek:

Wat een avonturen, heerlijk om te lezen. Ik duim voor je! Succes.

• 24 Augustus 2010 - 08:06

Noortje En Thomas:

Ha Nichie,
    had al een reactie geplaatst maar die is verdwenen of nooit aangekomen! Onwijs leuk allemaal om je verhalen te lezen en foto's te zien. Blijf posten dus! veel succes daar en hoor wel hoe het gesprek is gegaan.. xox ;-)

• 25 Augustus 2010 - 11:23

Desi:

Hoi nichtlief, wat woon je daar mooi zeg!
    Veel werkplezier en gewoon plezier.

• 26 Augustus 2010 - 14:34

Marieke Leijnen:

Dank, dank voor alle reacties. Leuk om te lezen dat jullie me blijven volgen. Ik zal proberen om ieder weekend een blogje op te tikken!

MariekeXx